Adviesgesprek aanvragen

woningen Rotterdam

Zitten er voordelen aan een hogere WOZ-waarde?

Begin van 2023 kregen veel woningbezitters de brief op de deurmat waarin duidelijk werd dat de WOZ-waarde van hun woning was gestegen. Misschien heeft u deze ook wel gekregen. Zeker nu met de inflatie, komt voor velen de gestegen WOZ-waarde slecht uit. Maar wat nog niet iedereen weet, is dat de stijging van de WOZ-waarde ook voordelen kan hebben. Wij delen daarom graag de 3 belangrijkste voordelen van de gestegen WOZ-waarde met u.

Wat is de WOZ-waarde?

Voor wij u de 3 voordelen van een hogere WOZ-waarde vertellen, is het handig om te weten wat de WOZ-waarde is. De WOZ-waarde is kort samengevat de waarde van uw woning. Aan de hand van deze waarde wordt er bepaald hoeveel belastingen en heffingen u moet betalen. Ook wordt bij het verhuren van de woning de huurprijs bepaald aan de hand van de WOZ-waarde. Bij verhuur wordt de waarde bepaald door middel van een taxatie.

Lagere hypotheekrente

Met een hogere WOZ-waarde is het soms mogelijk dat u een lagere hypotheekrente hoeft te betalen. Wanneer u een hypotheek heeft afgesloten zónder Nationale Hypotheek Garantie komt er bovenop de rente een risico-opslag. Deze wordt bepaald door de verhouding tussen de hoogte van uw hypotheek en de marktwaarde van uw woning. Stijgt de waarde van de woning? Dan heeft de geldverstrekker een lager risico en is het mogelijk dat u in een lagere risicoklasse terechtkomt waardoor u minder gaat betalen. 

Verbouwen met de overwaarde

Als u het bericht krijgt dat uw woning dit jaar meer waard is geworden, bestaat de kans dat u ook meer overwaarde heeft. Met de overwaarde van uw woning kunt u verschillende dingen doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de overwaarde een verbouwing te financieren. Ook kan het interessant zijn om, wanneer u deze heeft, uw kinderen te ondersteunen van de aankoop van een woning. 

Hogere verkoopprijs

Een hogere WOZ-waarde komt doordat uw woning meer waard is geworden. Als u al een tijdje met het idee loopt om te gaan verhuizen, kan dit een mooi moment zijn. De kans is namelijk groot dat u uw woning voor een hoog bedrag kunt verkopen. Mocht u uw woning willen verkopen omdat u bijvoorbeeld veel in het buitenland bent? Dan kunt ook overwegen om de woning te gaan verhuren. Zo houdt u zelf de woning in eigendom en profiteert u maandelijks van een extra inkomen. Als verhuurspecialist in Rotterdam en omstreken adviseren wij u graag wat in uw geval aan te raden is. Zo weet u zeker dat u het beste uit de situatie haalt.

Ontvang onze beste verhuurtips via: info@breitvastgoed.nl of via: 06-38351608.