Adviesgesprek aanvragen

Hoe maak ik mijn woning klaar voor verhuur?

Hoe maak ik mijn woning klaar voor verhuur? Het is een veelgestelde vraag binnen ons vakgebied. Om u op weg te helpen bij het verhuren van uw woning hebben wij een paar tips die u kunt gebruiken bij het voorbereiden van uw woning op de verhuur. 

1. Zorg dat de woning in verzorgde staat van onderhoud is

Een goed verzorgde woning trekt vaak goed verzorgde huurders aan. Zorg daarom dat u uw woning voor de verhuur kritisch onder de loep neemt. Loop de keukenkastjes na, ontlucht de verwarming, vervang lampjes. Kortom zorg dat alles naar behoren werkt. Als je dan toch bezig bent, laat zo nodig de woning ook opnieuw schilderen. Het valt u misschien niet op, maar door de jaren heen gaan geverfde muren er geleefd uitzien.

2. Maak de buitenruimte onderhoudsvrij

Wanneer uw woning beschikt over een tuin of balkon adviseren wij om deze zo standaard mogelijk in te richten. De kans is groot dat uw huurders geen groene vingers hebben en de buitenruimte er binnen no-time onverzorgd bijstaat. Niet alleen zonde van uw werk, ook kan dit tot overlast van de buren leiden. 

3. Zorg voor een optimale presentatie

Voor de potentiële huurders is de eerste bezichtiging eigenlijk al bij het zien van de verhuurfoto’s. Zorg daarom dat er zorgvuldig beeldmateriaal wordt geschoten. Zet de hoogtepunten van de woning op de foto en zorg dat de beelden niet vertekenen. 

4. Voer een achtergrond check uit op potentiële huurders

Wanneer u een aanvraag heeft van een potentiële huurder is het begrijpelijk dat u daar blij mee bent. Maar juich niet te vroeg. Het is belangrijk om, voor u het huurcontract laat ondertekenen, een achtergrond check uit te voeren. Door het uitvoeren van deze check verkleint u de kans op fraude. 

5. Laat een professionele huurovereenkomst maken

Een waterdicht en professionele huurovereenkomst is belangrijk. Niet alleen zodat u iets heeft om op terug te vallen als er ongewenste problemen zijn, maar ook dat de huurder weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Ga daarom niet zelf van het internet een huurovereenkomst downloaden en daarin knippen, maar laat dit echt specifiek voor uw situatie door een professional maken.

Nu moeten wij bekennen dat dit slechts een kleine lijst is met punten waar u op moet letten bij het zelf verhuren van uw woning. U kunt ervoor kiezen veel tijd en energie erin te stoppen om deze zaken zelf te regelen. Maar u kunt ook genieten van het gemak om de verhuur uit te besteden. Benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat? Wij vertellen u graag meer via: info@breitvastgoed.nl of via telefoonnummer 06-38351608.