Adviesgesprek aanvragen

Meer kans op een huurwoning in Rotterdam

Een huurwoning vinden in Rotterdam kan een flinke uitdaging zijn. Door de hoge woningdruk zijn beschikbare woningen vaak snel weg of krijgt u te maken met veel concurrentie. Hoe zorgt u ervoor dat u extra opvalt en meer kans maakt op het moment dat u een huurwoning in Rotterdam vindt? Onze verhuurspecialisten delen hun beste tips om uw kans op een huurwoning in Rotterdam te vergroten.

Bereid u goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook wanneer u op zoek gaat naar een huurwoning in Rotterdam. Wanneer u een woning tegenkomt die uw interesse heeft getrokken wilt u zo snel mogelijk kunnen schakelen. Zorg daarom dat u belangrijke documenten zoals een loonstrook, werkgeversverklaring of een ander bewijs van uw inkomen klaar heeft liggen. 

Wees creatief

In de meeste gevallen bepaalt de verhuurder wie de woning mag huren. Het is dan niet ongebruikelijk dat u als geïnteresseerde een motivatiebrief moet insturen. Probeer, wanneer dit gevraagd wordt, om creatief te zijn. Door uw unieke verhaal te vertellen en te denken vanuit het perspectief van de verhuurder. Zorg u dat u opvalt en meer kans maakt op die ene huurwoning in Rotterdam.

Bied de verhuurder extra zekerheid

Natuurlijk vindt de verhuurder het leuk als u met een creatieve motivatiebrief aankomt. Maar uiteindelijk is de zekerheid die u kunt bieden doorslaggevend. Een verhuurder wil een zo laag mogelijk risico bij het verhuren van zijn woning. Heeft u de mogelijkheid om extra garantie te bieden zoals het aanleveren van een garantsteller? Vermeld dit dan in uw motivatiebrief. 

Gebruik het netwerk van een lokale verhuurmakelaar

Met de hoge woningdruk in Rotterdam gebeurt het regelmatig dat de beschikbare huurwoningen al verhuurd zijn op het moment dat u ze online tegenkomt. Het kan u daarom enorm helpen om uw woonwensen te delen met een lokale verhuurmakelaar. Zij weten vaak waar woningen beschikbaar komen en kunnen u advies geven hoe u het beste kunt handelen.

Ons team is gespecialiseerd in de verhuur van woningen in en rond Rotterdam. Bent u op zoek naar een huurwoning, wilt u uw kansen op de Rotterdamse woningmarkt vergroten of bent u op zoek naar een verhuurspecialist? Dan staan wij voor u klaar. Vertel ons meer via: info@breitvastgoed.nl of via telefoonnummer 06-38351608.