Adviesgesprek aanvragen

Is in vastgoed investeren wat voor u?

Investeren in vastgoed, moet u er nu nog wel aan beginnen? Het is een vraag die zowel startende als huidige investeerders bezighoudt. Of het investeren in vastgoed rendabel is, is afhankelijk van verschillende factoren.  Maar ook nu is het nog interessant om te starten met beleggen in vastgoed. Over de afgelopen 100 jaar heeft de vastgoedmarkt, uiteraard met pieken en dalen, een aanzienlijke waardestijging laten zien. De verwachting is dan ook dat deze stijgende lijn op lange termijn zal blijven voortzetten. Maar om maximaal te verdienen aan vastgoed zijn beheeropties, geduld en realistische verwachtingen de sleutelfactoren voor succesvolle vastgoedinvesteringen.

Waardestijging van vastgoed

Wanneer u overweegt om te investeren in vastgoed, is het belangrijk om te realiseren dat dit lange termijn investeringen zijn. Als we namelijk kijken naar de gemiddelde waarde van vastgoed in Nederland over de afgelopen 60 jaar, is hier een aanzienlijke waardestijging te zien. Deze cijfers hebben vastgoed tot een aantrekkelijke investeringsklasse gemaakt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor toekomstige prestaties, en dat vastgoedinvesteringen niet zonder risico’s zijn. Maar de verwachtingen zijn wel dat deze stijgende lijn de komende jaren zal aanhouden.

Is vastgoed beleggen voor u?

Om te kijken of investeren in vastgoed voor jou is weggelegd, is het van essentieel belang om uw financiële doelen helder te definiëren. Wilt u stabiele inkomsten genereren, streven naar kapitaalgroei, of wellicht een combinatie van beide? Daarnaast is het noodzakelijk om uw eigen financiële situatie nauwkeurig te analyseren. Begrijp uw risicotolerantie en bepaal hoeveel kapitaal u kunt investeren, want naast de aankoop van de panden moet u ook rekening houden met extra kosten zoals verzekeringen.

Zeker van uw vastgoedinvestering

Heeft u uw financiële doelen uitgewerkt en blijkt dat het investeren in vastgoed inderdaad interessant is om te bouwen aan kapitaalgroei? Dan is het tijd om te kijken wat er met uw budget mogelijk is. Hierbij is een diepgaand marktonderzoek niet alleen belangrijk maar ook heel interessant. Het is niet alleen nodig om de huidige trends en vooruitzichten in de vastgoedmarkt van de regio’s waarin u geïnteresseerd bent te begrijpen, maar aan de hand hiervan ontdekt u ook waar bijvoorbeeld de meeste vraag is naar huurwoningen. Zoek hierbij naar huurprijzen, eigendomswaarden en de algehele marktvraag. Houd er wel rekening mee dat u als startende vastgoedbelegger vaak niet tot alle informatie toegang heeft. Daarom kunnen wij als gespecialiseerd verhuurmakelaar dit onderzoek voor u doen. Wij hebben niet alleen toegang tot de kennis van de markt, maar hebben ook ruime ervaring waardoor wij u goed kunnen adviseren. Zo weet u zeker dat u uw geld in het juiste object steekt.

Al met al is investeren in vastgoed een stap die zorgvuldige planning en realistische verwachtingen vereist. Het vergt geduld en een langetermijnbenadering, aangezien waardestijging en passief inkomen meestal geleidelijk worden opgebouwd. Overweeg daarnaast of u het beheer van onroerend goed zelf wilt uitvoeren of wilt uitbesteden. Wanneer u een ervaren verhuurteam zoals dat van ons inschakelt, weet u zeker dat u het maximale uit uw investering haalt. U kunt altijd bij ons informeren wat de mogelijkheden zijn. Wij staan graag voor u klaar!