Adviesgesprek aanvragen

Hoe verklein je de kans op inbraak?

De langere nachten en de aankomende vakantieperiode maken het voor inbrekers aantrekkelijker om hun slag te slaan. Om de kans op inbraak te verkleinen adviseren wij onze opdrachtgevers regelmatig hoe wij hun pand inbraak-proof kunnen maken. Er zijn verschillende effectieve maatregelen die wij nemen om een woning te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Wilt u zekerweten dat uw woning klaar is voor de donkere maanden? Onze specialisten delen hun tips tegen inbraak!

Buitenlampen tegen inbraak

Een van de meest doeltreffende manieren om inbrekers af te schrikken, is door goede verlichting rondom uw woning te hebben. Goede buitenverlichting kan een krachtig afschrikmiddel zijn voor potentiële indringers. Zijn wij bij een pand waar buiten veel onverlichte ruimtes zijn? Dan plaatsen wij, als de eigenaar akkoord is, bewegingssensoren of tijdschakelaars om lichten aan en uit te laten gaan. Het creëren van de illusie van aanwezigheid kan inbrekers ontmoedigen.

Sloten controleren 

Een robuuste eerste verdedigingslinie tegen inbraak begint met sterke sloten en deuren. Dat geldt niet alleen bij een voordeur, maar ook voor de sloten op bijvoorbeeld ramen of een tuinhek. Het installeren van een deur met een kijkgaatje om te zien wie er voor de deur staat voordat u opent geeft ook vaak een extra gevoel van veiligheid. Het komt dan ook regelmatig voor dat een huurder ons verzoekt om deze te plaatsen. Iets wat we natuurlijk graag doen. 

Camera deurbel plaatsen 

Het installeren van beveiligingscamera’s en een alarmsysteem kan tegenwoordig op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor de klassieke camera om een tuin of ruimte in de gaten te houden. Maar ook het plaatsen van een deurbel met camera is natuurlijk mogelijk. Helemaal bij appartementen of panden waar de bewoner eerst naar beneden moet lopen om te kijken wie er voor de deur staat, voorzien wij indien gewenst van deurbelcamera’s. Buiten het voordeel dat de bewoner van afstand kan zien wat er voor de deur gebeurt, schrikt het zien van een camera vaak al veel af voor ongewenst bezoek. 

Wilt u zeker weten dat uw woning en kostbare spullen beschermd zijn tegen inbraak? Ons serviceteam maakt uw woning graag najaar klaar!